Tweede verhaal Job | Verbouwing | nl.wollereyblog.com

Tweede verhaal Job



Het toevoegen van een tweede verhaal betekende ook uitgebreide veranderingen op de eerste verdieping. Dit uitzicht is van de voordeur via de woonkamer naar de verplaatste keuken.

Toevoegen of optellen?

De volgende vraag waar het gezin mee te maken kreeg, was welke vorm de renovatie zou aannemen. Een typische toevoeging aan de achterkant of zijkant van het huis zou minder ingewikkeld en minder duur zijn geweest. Maar de lokale terugzetvereisten verboden het toevoegen van een aanvulling op het niveau op het niveau dat groot genoeg is om aan hun behoeften te voldoen. Dus ontwierp de Denver-architect Doug Walter een 1000 sq.-ft. tweede verdieping toevoeging.

Het toevoegen van een tweede verhaal verandert radicaal het uiterlijk van een huis, meer dan verschillende toevoegingen aan de kamer (die niet zichtbaar waren vanaf de straat). Met hun laaghangende daklijnen en basis plattegronden, bieden ranch-achtige woningen ontwerpers een veelzijdige lege lei, maar door eenvoudig een tweede verdieping op de eerste te laten vallen, kan het huis er topzwaar uitzien.

Om dit te voorkomen, balanceerde Walter de grootte van de nieuwe vloer met die van het bestaande huis. Hij plaatste de muren van het tweede verhaal terug van de omtrek van het huis en liet een rok van het originele dak rond de voorkant en zijkanten van het huis achter. Die strook dakbedekking en het feit dat de toonhoogte van het nieuwe dak hetzelfde is als de oude verbindt de twee verdiepingen visueel met elkaar. Walter slaagde erin om dit te bereiken terwijl hij het huis onder de 23 voet op de bergkam hield in overeenstemming met lokale hoogtebeperkingen.

Bij elk project van dit type is het belangrijk om het uiterlijk van het huis te vergelijken met dat van anderen in de buurt. En als het huis zelf eruit zal zien als altijd twee verdiepingen, moet er aandacht worden besteed aan uiterlijke details. De plaatsing van de nieuwe vensters moet in evenwicht zijn met de locaties van de oude vensters en de dakbedekking, gevelbeplating en afwerking van het tweede verhaal moeten overeenkomen met de bestaande materialen.

In dit project werd het ontwerp van de buitenkant eenvoudig en ingehouden gehouden, maar elk element werd zorgvuldig overwogen. Een voorbeeld is de belangrijkste verwarmingsstapel. Vanaf de bovenkant van het dak was de ovenopening - normaal een spichtige lengte van gegalvaniseerde buis - ingesloten in een achtervolging zodat het lijkt op een echte schoorsteen. "Huizen zonder schoorstenen zien eruit als een gezicht zonder neus", zegt Walter.

Het oplossen van het ene probleem leidde tot het volgende: de tweede verdieping terugzetten van de wanden op de eerste verdieping betekende dat het gewicht van de toevoeging niet door de buitenmuren kon worden gedragen. De structuur had aanvullende ondersteuning nodig die kon worden gebouwd zonder de fundering volledig te scheuren. "Dit was de grootste uitdaging van het werk", geeft Walter toe. "We hebben een rooster van stalen kolommen door de eerste verdieping in de kelder gestoken, waar ze in de betonplaat werden gesneden en er werden nieuwe funderingen voor elk van hen gegoten." De kolommen zijn verborgen binnen de muren.



De nieuwe keuken scoort op drie belangrijke punten: meer daglicht, voldoende ruimte voor een informele maaltijd en een handige link naar de achtertuin.

Wijzigingen op de eerste verdieping

Terwijl de kinderen naar boven liepen, werden hun oude slaapkamers op de eerste verdieping voor andere doeleinden gebruikt. De ene was omgetoverd tot een inloopkast voor de master suite. De andere werd de keuken, een verschuiving die niet alleen de broodnodige bewegingsruimte opleverde - het groeide uit van een claustrofobische 7x4 tot een comfortabele 18x20 ft. - maar verbond het ook rechtstreeks met de garage en met het achterterras. Omdat de toevoeging vlak bij de keuken stopt, plaatst Walter dakramen boven het eiland, waardoor er meer daglicht binnenvalt. Een paar glazen deuren, afgestemd op die in de aangrenzende familiekamer, maakt de kamer nog helderder en biedt toegang tot de achtertuin.

Walter bouwde de nieuwe trap over de bestaande keldertrap. Het staat op de plek waar ooit de oude keuken stond en maakt deel uit van de woonkamer. Gezien de locatie maakt dit het ook centraal in de keuken en de familiekamer. Walter voegde ramen toe in het trappenhuis om licht in het hart van het huis te kanaliseren. Het is ook een geweldige plek om ongewoon ontwerp en vakmanschap te demonstreren. De houten treden met stalen rug lijken van de stalen traptringer af te zweven en zijn rijk rood geschilderd. Ruw uitgehouwen nieuwsposten voegen een Aziatisch accent toe, een die ook wordt gezien in de deurbekleding naar de keuken en buiten, waar een kleine loopbrug naar de voordeur leidt.





Ramen in het trappenhuis brengen licht in het midden van het huis. Het trappenhuis zelf vormt het middelpunt van de verbouwde eerste verdieping. Het bestaat uit houten treden die worden ondersteund door rode stalen draagbanden.

De nieuwe boven
De trap leidt naar een tapijt van 12x17-ft. licht gevulde studie die gedeeld wordt door de kinderen. Elke kamer heeft een ingebouwde werkruimte met veel laden en planken. Het koppelen van de twee werkstations is een gezellige zithoek in een hoekvenster. "Het kantoor is echt open," merkt de moeder van de meisjes op. "Soms is dat goed, andere keren, wanneer je rust wilt, is het niet zo goed. Als ze zelfstandig moeten studeren, gaan ze naar hun slaapkamer."

De kinderkamers en -baden zijn gescheiden, maar niet precies gelijk als het gaat om vierkante meters - een feit dat niet verloren is gegaan bij het jongere broertje of zusje. "De kleine bemerkt het verschil! Als we het opnieuw zouden doen, zou ik de slaapkamers van de meisjes even groot willen maken", zegt hun moeder.





Bovenaan de trap geeft het onderzoek de twee kinderen veel ingebouwde werk- en opbergruimte, evenals een hoekvenster.

Waar te vinden:

Doug Walter Architects
280 Columbine St., Suite 205
Afdeling TH600
Denver, CO 80206
303/320-6916

Vorige Artikel

Neem de Chill Off Modern Architecture

Volgende Artikel

Top 12 Landscaping How-To Videos